Kognitiv terapi

Jeg har valgt at specialisere mig i kognitiv adfærdsterapi også kaldet KAT. eller blot kognitiv terapi

Grunden til at netop denne metode tiltaler mig er, at vi som mennesker har brug for at få en forståelse af vores følelser og adfærdsmønstre, for at kunne skabe varige forandringer. Det er netop det som jeg oplever, at denne metode er særlig god til. Det er min erfaring, at når vi forstår sammenhænge og vores egen personlige psykologiske modeller, så er vi i stand til at skabe de forandringer der skal til, for at opnå en bedre livskvalitet og reducerer psykiske belastninger. Det er det som virkelig rykker terapeutisk. Du bliver i stand til at kunne forstå egne modeller og  får indsigt og mulighed for at kunne ændre disse mere hensigtsmæssig overbevisninger. Det gør simpelthen livet lettere og du vil få mindre stress, angst og trithed…..

Jeg gør derfor meget ud af i terapien, at mine klienter opnår en større selvforståelse. Derved opnåes den indsigt der skal til, for at opleve at man er i stand til at flytte sig både i sin tænkning og adfærd. Det er igennem en ændret adfærd, de helt store forandringer sker. I fagligt sprog kalder man metoden psykoedukation altså lærering om psyken. At lære om egne psyke og dine psykologiske mekanismer, vil give dig en bedre forståelse af dig selv og derved kan du nu begynde at tage fat i de systemer, der blokere og forhindre dig i hverdagen.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er oprindelig udvikle til depressionsbehandling af Aron Beck. Utallige studier har vist at metoden er en særdeles effektiv behandlingsform til:

I terapien vil man  fokuser på sammenhængen mellem tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handlingsmønstre. Du vil blive introduceret til forskellige konkrete værktøjer, som du vil kunne bruge i din hverdag. Du får mulighed for at træne og øve netop det, som spænder ben for dig. Når du ved hvad du skal gøre for at skabe de ønskede forandringer, vil det være let og  fokuseret indsats og jeg støtter dig hele vejen igennem.

Hvad hjælper det?

Fundamentet for kognitiv terapi er at ændre tanker, følelser og adfærd med henblik på at øge trivsel, livskvalitet og evne til at løse problemer på nye måder.

Du vil lære at se på verden fra andre vinkler og med nye øjne. Samtidigt blive der være opmærksomhed på den uhensigtsmæssig adfærd, der er med til at vedligeholde dit system. Du vil blive bedre til at tackle udfordringer, og dermed være i stand til at skabe positive forandringer i dit liv. Det er ret almindeligt at v i fra gang til gang taler om, hvad du skal træne eller reflektere over. Det er en del af kognitiv terapi, at terapien tages med hjem og der vil være forbundet med aftalte  adfærdsekserimenter.  Derved kan du øve ny adfærd eller gøre dig tanker om bestemte tankemønstre og løbende vurdere og evaluere disse mere kritisk. Man kan sige, at du skal til at tænke over hvad du endelig tænker i en given stiuation, der give dig ubehag eller måske angst og stress mv. Disse indsatser vil give den nødvendige indsigt og erfaring til at skabe nye måder at både tænke på og også mulighed for indlæring af ny adfærd. Jeg er der og støtter dig hele vejen.

Kognitiv terapi er en anerkendt behandlingsform. Terapien er tæt knyttet til forskning og flere videnskabelige undersøgelser fremhæver holdbare og langsigtede resultater ved brug af kognitiv terapi.

Jeg har en 4 årig psykoterapeutisk uddannelse  og har dermed specialiseret mig i  kognitiv terapi og coaching. Jeg har et indgående kendskab til de kognitive metoder og holder mig løbende orienteret om nyeste forskning og metodebrug. Den 3 bølge indenfor den kognitive metode i form af Metakognitiv terapi  og Acceptance and Commitment terapi , også kaldet MCT og ACT.

Går du målrettet efter en terapiform der virker, så er det nok lige den terapiform der passer til dig.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale på telefon 3070 6393