Mindfulness – bevidst nærvær

Hvad er Mindfulness ?

Mindfulness har vist goderesultater i forbindelse med håndtering og behandling af stress, angst og depression. Et centralt punkt i mindfulness er evnen til nærvær og fuld opmærksomhed på det der er lige nu. Tilstedeværelse med alle sanser vågne. Tanker og følelser opleves som de er og vurderes ikke. Tankerne observeres blot, hvilket giver dig et indblik i hvorledes man selv er og har det lige nu. Ved at se på egne tankemønstre få du et billede af, hvordan du reagerer på bl.a. stress, pres og daglige oplevelser. En øget bevidsthed om dig selv og dine reaktioner giver dig muligheden for at objektivt forholde dig til hvad der end måtte opstå i nuet. Mindfulness kaldes på dansk bevidst nærvær.

Mindfulness baseret kognitiv terapi også kaldet MBKT  (MKCT på engelsk ) er en metode hvor man indtrager opmærksomhedsøvelser, mindfulness og kognitiv terapi. Dette har vist særdeles gode resultater ved stress, angst og depression.

Mindfulness i terapien

Mindfulness giver god mening i en kognitiv sammenhæng, da du lærer at se på dine tanker og følelser uden nødvendigvis forsøge at ændre dem, men blot observere og notere hvad du oplever. Accept er et nøgleord i mindfulness.

Den måde jeg bruger mindfulness på i terapien er at benytte mig og lære teknikker fra mig, som giver mening i det terapeutiske forløb. Det kan være en vejtrækningsøvelse, opmærksomhedsøvelser, eller fokus på åndedrættet i presset situationer. Det kan også være en bevidstgørelse om sindet måder at forfører dig på i nogle bestemte sammenhænge.

Du kan have brug for mindfulnesstekniker til at håndtere pres og stresset situationer f.eks. ved eksamen, fremlæggelse eller præstationer. Det kan også være du har svært ved at sove om natten og svært ved at finde ro i hverdagen. Mindfulness kan bruges til at stresse af efter en arbejdsdag for at genfinde roen og balancen og bevarer kontakten til dig selv. Det er en måde at forbygge en lang række negative tilstande og få en mere afbalanceret hverdag. Mindfulness forbygge og forhindre at mange får stress eller tilbagefald tilbage til stress.

Der er efterhånden en lang række studier på, at mindfulness er en veldokumenteret metode til et sundere metalt helbred og et lykkelige liv. Mindfulness er også en måde at være i verdenen på, hvor vi så ofte er optaget af enten fortiden eller fremtiden. Disse teknikker vil hjælpe dig til at lande i nuet og være tilstede i dit liv – med et bevidst nærvær 

Kontakt mig endelig hvis du er nysgerrig efter at vide mere om hvordan jeg arbejder tlf. 3070 6393