Coaching til unge

Unge coaching

Det at være ung kan både være spændende, udfordrende og ind i mellem ganske svært og super forvirrende.
Coaching til unge kan bidrage til en udvikling for den unge, som ofte kan være lidt usikker på sig selv og omverden. Det giver en bedre følelse af jegét egne grænser, holdinger og værdier.

Vi lever i en tid, hvor man på rigtig mange måder er optaget af præstationer og nyeste forskning viser stor mistrives iblandt de unge – især pigerne har det svært. Selve jagten på lykke gøre os mere og mere ulykkelige og med et fokus på sociale medier vokser en følelse af utilstrækkelighed og lavt selvværd, da de sociale medier giver en skævvridning af virkeligheden for mange unge. Læs rapporten her

Det kan være en kæmpe lettelse for mange unge, at få lov at tale med et andet mennesker om de problemstillionger, man typisk ikke kan drøfte med sine nærmeste. Jeg oplever ofte, at bare det frirum kan afhjælpe en del og her få muligheden for at reflektere og udfodre egen tanker og handlemønstre. Det kan ofte være med relativt få redskaber, at man kan ændre og give nye perpektiver til den unge og jeg oplever igen og igen sætningen: ” Sådan har jeg ikke tænkt på det før”. Derfor kan det give nye og sunde overbevisninger at sammen udfodre de gamle. Dette kan ofte ændres over få sessioner, fordi vanerne endnu ikke er så fastlåste. Mange unge føler sig alene og til tider også ensomme.

Unge stiller sig selv tusindvis af spørgsmål:

  • “Er jeg ok?”
  • “Passer jeg ind?”
  • “Hvordan skal jeg klare min uddannelse?”
  • ”Hvordan skal jeg opføre mig?”
  • “Kan de andre lide mig?”
  • “Kan jeg klare eksamen?”

Det er at være ung er ofte rigtig forvirrende. Hvem er jeg og hvordan skal jeg opføre mig for at passe ind og blive accepteret for den jeg er. Forandringer sker hurtigt og kravene til unge er ofte store – dels fra omgivelserne og dels fra de unge selv.

Mange unge har en følelse af, at skulle adskille sig ud, træde frem som noget særligt og præstere det at være “outstanding” og have mange venner og likes på facebook

Mange unge har været udsat for ganske alvorlige oplevelser – f.eks. mobning, skilsmisse, dødsfald, store forventningskrav, ensomhed og mange andre alvorlige ting, som man skal forholde sig i livet. Det kan være svært at tackle den slags store problemer, når man stadig er ung og ikke har livserfaringer med.

Jeg oplever ofte at mange har præstationsangst i forbindelse med skolegang/eksamen. Der er et stort pres om at klare sig godt. Presset kommer oftest fra én selv, der ikke vil nøjes med at være middelmådig eller at man har et ønske om at søge en bestemt uddannelse som kræver et højt gennemsnit. Det gør at der ikke bliver plads til at fejle, hvilket øget præstationsangsten og bekymringerne.

Jeg har igennem en lang årrække haft samtaler med mange unge. Jeg forstår hvilke problemer og hvilke typiske tanker de står alene med, og har gode erfaringer med at hjælpe dem til at ændre kurs og åbne for nye muligheder.

Jeg har en masse erfaring med unge coaching

Jeg har været tilknyttet Gentofte Studenterkursus som fast  psykoterapuetisk konsulent i knap 10 år. Jeg har haft samtaler med utallige unge med alverdens problemstillinger lige fra mobning, eksamensangst, ensomhed og dødsfald i familien og mange andre ting, som kan være svært at håndtere alene. 

Måske kan jeg også hjælpe lige netop dig til at komme videre.

Kontakt mig for at høre mere eller book en tid – tlf. 3070 6393