Egenomsorg – hvordan gør du endelig…

Hvad betyder det endeligt at have egenomsorg ? Er det noget med at kun tage varer på egne behov ?

Vil det sige, at man skal være egoistisk og tænke mest på sig selv?  “Jamen sådan er jeg ikke, og sådan vil jeg ikke være”.

Mange kvinder har svært ved at give sig selv egenomsorg,  “Jeg vil jo ikke bare fylde med alt mit “. Vi vil helst være stærke og selvsikre. Vi vil ikke afsløres i vores fejlbarlighed og usikkerheder. Facaden opretholdes mens vi lukker ned for følelserne og lader ofte praktiken overtage hverdagen. Knokler for at gøre det bedste vi kan.

Hvad betyder det endelig – “at passe godt på sig selv ?”

Først og fremmest handler det om, at mærke efter sig selv. Mærke sine følelser og give sig tid til at mærke hvad de handler om, hvad de fortæller dig og hvordan har du det lige her og nu. Uden at dømme eller et ønske at ændre det.

Næste skridt vil være at handle på det. Masser af mennesker stille sig sjældent spørgsmålstegn ved, hvordan de føler lige her og nu. Diffinere følelsen, give den plads og handle på det.

Denne simple øvelse kræver, at du giver dig tid og plads og ikke hele tiden er over I andre menneskers behov eller gøre ting, der får dem til at syntes bedre om dig.

 Det handler kun om dig og dit !

  • Dine følelser lyver aldrig – de prøver til enhver tid at vise dig vej. Luk den ud, mærk, undersøg og giv det plads.
  • Døm ikke hvad du mærker, men vær med det der nu er uanset om du kan lide der eller ej.
  • Vær sårbar og vis din sårbarheder – det gør dig menneskelig og autentisk. Ingen har brug for at du lukker ned og ikke viser dit sande jeg.
  • Drop det perfekte. Det er så kedeligt på den lange bane… vær dig ligesom du er, med dine små finurlige særheder og fejl. Det gør dig helt særlig.
  • Lyt til andre når de giver dig komplipenter eller viser omsorg. Du behøver ikke, at være så forbandet stærk hele tiden !!
  • Tilgiv dig selv for alt det upefekte og alle de fejl du har begået. Du er hele tiden i udvikling og lære igennem livet – tilgiv dig selv.
  • Fortæl andre hvad du har brug for. Ingen kan tankelæse dig og det er ikke nødvendigvis en afvisning eller manglende kærlighed, hvis dine omgivelser ikke tilgodeser dine behov, men sikkert nærmere uvidenhed. Lad dem vide hvordan du har det og hvad du har brug for.

Giv dig selv opmærksomhed, kærlighed og plads – det er vejen til mere egenomsorg.

 

Vær dig ♥

 

 

Kærligst

Joanna

 

Følg mig - Like siden