Vores tids sygdom er ANGST

Angst er den følelse med mest fysisk ubehag, med henblik på at få dig til at reagere hurtigst muligt overfor eventuelle fare.

Derfor oplever mennesker med angsten, at følelsen i sig selv næsten kan være uudholdelig og man vil gøre alt for at mindske eller fjerne ubehaget. Derfor bliver man bange for denne voldsomme følelse og kan ende i en situation, hvor man frygter angsten i sig selv, også kaldet angst for angsten.

Jo mere man bliver optaget af at fjerne angsten,  des mere syntes den at komme til at fylde i ens liv. Kender du det ?

Det er vigtigt at forstå, at angst er en naturlig følelse, som vi alle er i besiddelse af. Forskellen mellem mennesker med et naturligt angstniveau og mennesker med forhøjet angstniveau er, at man netop hurtigt kan blive meget optaget af angsten og dermed kommer til at fokusere på angsten. Det fokus vil altid få den til at vokse !

Det kan betyde, at man typisk vil undgå situationer der gøre èn angst eller sikre sig at man er i stand til at kontrollere angsten. Man vil måske også fokusere på kroppens signaler og scanne efter fornemmelser, der sættes i forbindelse med angst. Hvis man så oplever et symptom f.eks. svimmelhed, så kan hele angstberedskabet sættes i gang med tanken om ”åh nej, nu går det galt.”

Husk at alt hvad vi forestiller os er sandt . Din hjerne kan nemlig ikke kende forskel på reel fare og tanker/forestillinger om fare. Det vil sig, at hvis du opbygger et billede i hovedet af en faretruende situation, så vil din krop og din hjerne tolke det som sandheden.  Din krop er simpelthen designet til at reagere hurtigst muligt. Umiddelbart er det smart, men ikke for den, der har angst. Det bliver meget hurtigt en negativ spiral, som kan synes umulig at komme ud af.

Der er tusinde ting vi kan være bange for:

  • At blive sindssyg
  • At fejle
  • At miste kontrollen
  • At andre kan se, at vi mister kontrollen
  • At andre vil dømme os eller opdage vores sande jeg
  • At man besvimer
  • At man dør
  • At man ikke klarer det og bliver fyret eller ikke gennemfører uddannelse
  • At man aldrig bliver angstfri igen
  • …..

Der er meget man kan være angst for. Uanset hvad det er, så startet alle angstproblematikker med en tanke. En tanke, som bliver til en fastlåst ide og har sat sig fast i dit sind.

Oftest kan det være svært at huske lige den situation, hvor denne tanker opstod og hvorfor. Det er de allerfleste ikke bevidste om.

Jeg kombinere de mest effektive metoder som kognitiv terapi, metakognitiv terapi  og hypnoterapi / hypnose.

Det er en ret unik blanding af metoder og værktøjer, der vil give dig svaret på din angst og hjælpe dig videre. Med hypnosen kan vi finde frem til den situation, der har medført angsten.  Det vil kunne gøre, at du kan forholde dig og forstå dig selv på en hel ny måde. De kognitive redskaber bliver du bevidst og guidet til nytænkning og vurdering af nuværende tankemønstre. Kognitiv terapi er den metode, der videnskabeligt har givet bedste forskningsresultater, når det kommer til angst behandling.

Med disse metoder har jeg opnået fanstatiske resultater med behandling af angst. Du vil få konkrete redskaber til at håndtere den uhensigtsmæssige og livsnedbrydende angst.

Kom og besøg mig på mig kontor i Nordsjælland og lad mig hjælpe dig ud af angsten.

Kærligst

Joanna

Følg mig - Like siden